RPS Nutrisi Gizi

Pertemuan
Ke- Materi Pokok Kelompok
(1) (4)
1-2 Definisi: Nutrisi, Nutrien,
Menu, dan Diet
3-4 1. Molekul karbohidrat
2. Pencernaan karbohidrat
3. Penyerapan karbohidrat
4. Metabolisme karbohidrat
5. Makna fisiologis karbohidrat
5-6 1. Senyawa protein
2. Pencernaan protein
3. Penyerapan protein
4. Metabolisme protein
7 tes
8-9 1. Senyawa lipid
2. Pencernaan lipid
3. Metabolisme lipid
4. Makna fisiologis lipid
10-11 1. Klasifikasi vitamin
2. Vitamin yang larut dalam lemak
3. Vitamin yang larut dalam air
4. Metabolisme vitamin
12-13 1. Mineral makro
2. Mineral mikro
3. Keseimbangan cairan tubuh dan elektrolit
14 1. Kebutuhan zat gizi
2. Fungsi zat gizi
3. Klasifikasi zat gizi
4. Pendidikan gizi
15 Pola Makan Masyarakat Indonesia dari berbagai etnis
15 Tes akhir

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s